Gebeurd

Dezer dagen #28

Dat mijn laatste dezer dagen bericht dateert van maart, vind ik eerlijk gezegd zotjes!
De afgelopen maanden ben ik meermaals een nieuw bericht in deze rubriek beginnen schrijven, maar ik slaagde er nooit in een bericht helemaal af te werken, mede omdat ik echt moeite blijf hebben om mij op één enkel iets te concentreren tot het af is. Mijn hoofd blijft altijd afdwalen naar andere zaken, die ik dan tussendoor begin te doen, waardoor ik uiteindelijk uren bezig ben, maar niks constructief heb gedaan. Om dit bericht te kunnen schrijven heb ik nu een Pomodoro wekker opgezet, om mijn aandacht hierop vast te houden 😀

Nog iets wat me eigenlijk een beetje blokkeert bij het schrijven van dit bericht is dat ik enerzijds ALLES wil vertellen dat er sinds mijn laatste bericht is gebeurd, en waar ik dus al verschillende kladversies van heb staan (vaak met leuke foto’s die ik hier wil bewaren), maar anderzijds vind ik dat ook een beetje achterhaald. Dus een tweede iets dat ik mij voorneem om dit bericht tot het einde te kunnen schrijven, is dat ik het voor nu enkel over deze zomervakantie zal hebben.
Vandaag (zondag 18 augustus) is namelijk mijn laatste verlofdag, na 3 weken. Vanaf maandag ga ik weer aan het werk, maar eigenlijk voor slechts 4 dagen, waarna ik terug een dikke week verlof opneem. Volgende week wordt dus een kleine opwarming voor een voorzien druk najaar op het werk!


Blij met: Mijn nieuwe ramen!


Ik liep al heel lang met het idee om te investeren in nieuwe ramen, niet alleen voor betere isolatie, maar ik wilde ook heel graag rolluiken aan de achterkant van mijn huis, om de zuiderzon bij hittegolven buiten te kunnen houden. Renoveren vind ik altijd spannend en ik twijfel altijd heel hard of ik iets ga doen en of ik het wel in de juiste volgorde doe en niet beter eerst iets anders. Mijn volledige huis in één keer aanpakken zie ik niet zitten, dus ik zoek altijd naar eenvoudigere doch impactvolle oplossingen. Eind 2023 kwam iemand bij mij langs met tips en die bevestigde dat nieuwe ramen een eerste prioriteit waren. Hoewel ik wel al overal dubbele beglazing had, waren deze geen hoog redementsglazen. Nu heb ik deze wel overal! En rolluiken! En dit allemaal op 2,5 dagen, vrij vlot met vrij propere afwerking op de koop toe! Dus ook al heb ik heel hard getwijfeld en had ik echt vrij veel stress bij de opstart van de werken, is het allemaal dubbel en dik waard geweest!


Plezier met: Logeetjes!


De week na de plaatsing van mijn ramen, kreeg ik twee logeetjes over de vloer. Altijd genieten, maar ook altijd nadenken wat we samen kunnen doen. Deze keer was het leeftijdsverschil tussen de twee vrij groot, dus was het niet zo evident in de voorbereiding. Maar uiteindelijk geven de kindjes zelf meestal aan wat ze willen doen en komen we altijd tijd te kort, wat duidelijk zichtbaar is in mijn schabouwelijke foto’s, lol.
Er werden spelletjes gespeeld, geknutseld, getekend en gepuzzeld. De playmobil werd uitgestald op zolder en een heus circusavontuur met veel botsingen en accidenten werd opgevoerd. We experimenteerden met haargel, witte lijm, lenzenvloeistof, scheerschuim en glitters met slijm tot gevolg. We dansten eerst even op kinderliedjes voor de kleinste, en luisterden daarna naar Koreaanse popgroepen voor de oudste. We keken smurfen voor de Potige kleinste en Koreaanse drama’s voor de bijna-puber. Ik bestelde voor het eerst via Deliveroo, wat voor mij geen succes was, gezien alles koud was. De kinderen aten echter met smaak, dus dat was het voornaamste! De jongste at sandwiches met choco als avondmaal en met de oudste maakte ik samen (vegetarische) sushi. We maakten ook nog samen appel & perzik crumble en een overheerlijke pot (vegetarische) spaghetti saus, met apart gebakken gehakt voor de vleeseters.
Zoals je leest, plezante en goed gevulde dagen die zoals steeds voor herhaling vatbaar zijn!


Beetje stress van: Een gigantische Vinted bundelbestelling.


Via mijn unhaul berichten weten jullie al dat ik beetje per beetje kennis maak met het verkoopplatform Vinted. Tot nu toe alleen maar positieve ervaringen, maar een nogal veeleisende Portugese koper bezorgde mij toch wel wat stress.

Het begon eigenlijk al 2 maanden eerder, toen ze een eerste bundelverzoek voor maar liefst 11 boeken plaatste. Tot dan toe had ik nog nooit zoveel in één keer verkocht, dus ik krabde al meteen in mijn haar toen ik op zoek moest naar een doos hiervoor. Ik liet de koper weten dat ik even tijd nodig ging hebben om hiervoor te zorgen en vermelde ook al dat het pakket tegen de 5 kg zou gaan wegen, kwestie dat ze op de hoogte was dat de verzendkosten niet mals gingen zijn. En dat was de start van heel veel over en weer.

Eerst waren er problemen dat ik geen label aan kon maken voor de bundel. Dit bleek omdat ik de “Mondial Relay” optie niet had aangeduid. Ik heb hier wel mogelijkheden om met deze dienst te versturen, maar die is niet de meest handige voor mij, waardoor ik die dus af had laten staan. Maar ja, voor kopers buiten de BENELUX is dat denk ik wel de enige mogelijkheid.

En dan begon ze steeds weer de bundel aan te passen, toevoegen en weghalen, en zeuren en afdingen op de prijs. In het begin was ik vrij ontvankelijk, maar na de vijfde verandering, had ik het een beetje gehad. Tot dan toe had ik de artikelen uit haar verzochte bundel ook steeds op “gereserveerd” gezet, zodat niemand anders die kon kopen, en ze wachtte ook steeds een week om opnieuw te reageren. Op het eind had ze maar liefst 22 boeken in haar bundel zitten, waarvan 17 speciale edities waren of met extra’s kwam, waar ze nog eens 15% korting voor vroeg, bovenop de 15% die ze al kreeg met de bundelkorting. Akkoord, ze wilde veel tegelijk kopen, maar ondertussen had ze mij al bijna anderhalve maand bezig gehouden. Bovendien vind ik mijn prijzen al heel redelijk tot goedkoop toe. Haar bestelling kwam op nog geen €7,5 per boek, waarvan het merendeel dus ook speciale edities waren.
Dus ja, ik weigerde haar voorstel en reageerde niet meer op haar verdere aandringen. Toen de reserveringen op haar items verliep en ik niks meer hoorde, dacht ik dat daarmee de kous af was. Jammer dat ik uiteindelijk niks verkocht, maar hoe langer het gesprek duurde, hoe slechter mijn gevoel werd, dus uiteindelijk was ik wel opgelucht. En dan klikte ze na een paar dagen toch opeens op “kopen” bij haar gigabundel van 22 boeken, voor mijn vooropgestelde prijs (met 15% bundelkorting)!

Ohlala, wat spannend vond ik dat om die doos in te pakken. Ik overdreef nogal met plakband en vuilniszakken om de doos ze secuur mogelijk te maken. En dan maakte ik het verzendlabel aan bij Vinted en vermelde deze een gewicht van 2 kg!!! Wat? Hoe kan dat nu? Mijn doos woog om en bij de 11 kg, hoe moest ik dat nu aanpakken?
Mijn koper verzekerde mij dat dit normaal was en dat ze al eerder grote bundels kocht en dat zij noch de mensen bij wie ze kocht nog nooit hadden moeten bijbetalen. Toch vertrouwde ik het niet helemaal en opende een hulpverzoek bij Vinted, maar heel reactief zijn ze daar niet. Terwijl ik 3 dagen lang moest wachten op hun (generieke) antwoord, had ik het probleem ook al gegoogled, en dit leek mijn kopers beweringen te bevestigen. Het uiteindelijke antwoord van Vinted leek ook die richting uit te gaan, dus ik besloot het erop te wagen.
Ik dropte met een klein hartje, maar uiteindelijk zonder problemen mijn gigantische doos af bij het ophaalpunt. Dan was het een dikke week stressen vooraleer het afgeleverd werd in het afhaalpunt in Portugal. Mijn volgende vrees was dat mijn koper problemen ging melden bij de levering, maar ik moest nog een week wachten vooraleer ze het pakket ging afhalen. Gelukkig gaf ze de dag erna al een duim omhoog bij Vinted, waardoor ik mijn centjes in mijn portefeuille kreeg. Oef!! Eind goed al goed dus!

Achteraf gezien begrijp ik zeker wel dat mijn koper zoveel mogelijk in één keer wou kopen, gezien Vinted blijkbaar niet echt oplet bij het maken van labels voor bundels en dit dus de verzendkosten echt wel drukt. Ook kan ik zeker haar motivatie begrijpen om te proberen afdingen. Cultureel zit dat er bij mij niet echt in, maar het is wel een ding in veel landen en dus blijkbaar ook op Vinted. Dus ja, achteraf kan ik het ganse bijna tweemaandlange proces zeker plaatsen, maar het is niet meteen iets dat ik elke week zou willen meemaken, lol.


Genoten van: vakantie in Cantabrië (Spanje).


We trokken met een groepje van 7 vrienden naar een huisje nabij de Picos de Europa. Wat een prachtige streek zeg!
We bezochten wat pictoreske stadjes en dorpjes, wandelden een deel van de Ruta del Cares, namen een griezelig uitziende kabelbaan voor een wandeling de bergen in en bezochten een binnenstrandje met grot bij eb. Voor de laatste twee nachten van ons verblijf, verhuisden we naar een chic appartement in San Sebastian, voor een meer gastronomische ervaring van pintxos en een chiquer restaurant.


Quality time met: mijn oudste metekind!


De week na mijn thuiskomst kreeg ik voor een paar dagen bezoek van mijn oudste metekind. Ze is ondertussen al oud genoeg om helemaal op haar eentje naar mij toe te komen, help!
Wel een zalige tweedaagse met quality time tussen ons tweetjes, met onder andere veel babbelen terwijl we Switch spelletjes speelden. Zo hielp ze mij in het opzetten van mijn Animal Crossing eiland, maakten we samen een personage voor Hogwarts Legacy en leerde ze me racen met Mario Kart. We aten ook nogal decadent van aardbeien gedoopt in gesmolten chocolade, verloren brood met confituur en slagroom en zelfgemaakte ramen met noedels.


Plannen met: IKEA


Ik wil al een tijdje vooral mijn zolderruimte verder meer praktisch organiseren, met behulp van IKEA, dus besloot ik gisteren daarheen te rijden. Ik was niet van plan veel te kopen, omdat ik maar een klein autootje heb, maar ik wou vooral inspiratie opdoen en een paar kleine items van mijn lijst uit de markthal kopen. Sjah, zoals je kunt zien werd mijn autootje toch voller geladen van voorzien. Gelukkig had ik wel op voorhand gemeten hoe groot mijn achterbank is en kon ik alles veilig wegstouwen, want ja, ondertussen weet ik ook wel dat je niet zomaar naar Ikea gaat om te kijken, lol.
Na het laadwerk trakteerde ik mezelf nog op een zeer gezonde, uitgebalanceerde maaltijd, vooraleer ik de rit huiswaarts inzette en vervolgens aan het sjouwwerk begon om alles heelhuids binnenshuis te krijgen.

Vandaag zette ik al een deel van de buit in elkaar.
Ik ben nog aan het puzzelen voor de zaken die ik kocht voor de zolder, want ik blokkeer echt op het feit dat dit onder een hellend dak is. Ik wil alle ruimte zo goed mogelijk benutten, terwijl het er ook niet te rommelig uit ziet. Tal van inspiratie op Pinterest, maar ik ben niet zo handig met het grotere klusjeswerk, dus ik ben nogal beperkt in mijn mogelijkheden. Maar ik kom er wel uit, beetje per beetje!


Hèhè, ik ben er geraakt, aan het einde van een dezer dagen bericht! Best dat ik mij heb beperkt tot de zomermaanden, want dit bericht is toch groter uitgevallen dan gedacht en ik heb er ook weer langer aan geschreven dan wat ik had verwacht! Ik vond het in ieder geval heel fijn om door mijn foto’s te gaan en te tokkelen op mijn klavier. Hopelijk vinden jullie het ook fijn dit bericht te lezen of toch op zijn minst om naar die foto’s te kijken 😉

Hoe is jullie vakantie geweest?

Vele groetjes,
Charlotte

2 Comments

  • Irene

    Fijn om te lezen 🙂 En wow, 22 boeken! Wel tof dat er dan ineens zoveel weg zijn, maar ik zou er eerlijk gezegd ook geen geduld meer voor hebben.
    Prachtige foto’s ook van je reis naar Spanje!

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.