Gebeurd

Wol-organisatie

Yakkes, het is hier weer aan het sneeuwen. Pff, ik ben het grondig moe al die sneeuw.

sneeuw 01

Ja, tis inderdaad allemaal schoon en gezellig als je lekker binnen kunt blijven.

sneeuw 02

Of als je op het gemak een wandelingetje kunt maken.

sneeuw 03

Zonder dat je ergens moet zijn. Gewoon, een leuk wandelingetje, met een waterig zonnetje op de achtergrond.

sneeuw 04

En heel veel vogeltjes in de velden en bomen.

Maar vandaag is het gewoon sneeuw en grijs en koud. Gelukkig is het vandaag zondag en kan ik gezellig thuis zitten, zonder ergens heen te moeten. Maar ik denk alweer aan morgen, wanneer ik terug de trein op moet naar het werk. En de treinen kennende zal dat weer niet van een leien dakje gaan…

Maar soit, vandaag. Vandaag is het lekker warm binnen blijven. En het voordeel van dergelijk weer is dat het het perfect geoorloofd is om met een haaknaald of breinaalden onder een dekentje voor de tv te zitten 😀 .

Deze morgen heb ik echter iets afgewerkt waar ik al een paar dagen mee bezig was en wat al een héél eind op mijn te-doen lijstje stond, namelijk het inventariseren van mijn voorraad wolletjes.

wol 01b

Yep, zoals je kunt zien heb ik toch wel een paar doosjes vol wolletjes :blush: . Ik weet ongeveer wel wat ik heb, maar toch doe ik soms ontdekkingen die mij volledig ontglipt waren (zoals de Bianca uit mijn vorige post). En daar wou ik nu eens iets aan doen.
Op Ravelry hebben ze een tool om je stash bij te houden en dan kan je voor elk project je maakt aangeven welke wol uit je voorraad dat je hebt gebruikt en hoeveel. En dan wordt automatisch de gebruikte hoeveelheid van je voorraad afgetrokken zodat je steeds weet wat je nog in huis hebt. Natuurlijk vraagt dit wat moeite, gezien je telkens moet wegen wat je nog over hebt van je wol, maar dat heb ik er wel voor over.

Dus begon ik één voor één mijn dozen met wol uit te pluizen en alles op te sommen in mijn Ravelry stash.
Wanneer ik foto’s online vond gebruikte ik die, maar voor wolletjes waarvoor geen duidelijk foto beschikbaar was maakte ik zelf foto’s. 4 dagen ben ik hier mee bezig geweest. Niet conitnue uiteraard, maar het heeft toch wel wat tijd in beslag genomen. Maar nu is mijn hele voorraad gedigitaliseerd (op een paar nobele onbekenden na).

Charami's stash
Charami’s stash

Spectaculair, niet? Ik ben blij dat ik er eindelijk door ben. Allé, dat denk ik toch. Ik denk niet dat ik nog elders wol heb liggen, maar ge weet nooit 😉
En nu alles zo georganiseerd houden natuurlijk!

En jullie? Wat doen jullie om bij te houden wat je in je voorraad hebt?

Nog een fijne zondag!

Charlotte

P.S.: ik praat hier vaak over Ravelry, maar ik weet niet of jullie hier allemaal bekend mee zijn? Zouden jullie wat tutorials over die site wensen? En zo ja, wat heeft jullie voorkeur?

9 Comments

 • Geesje

  nou mijn complimenten hoor, ik zie mij dat nog niet doen, al die 20 dozen, oei……….eerst had ik alles op kleur, toen op garen-dikte ….nu heb ik
  1……wat op kleur
  2…..wat op dikte
  3 ….vanalles doorelkaar….
  en dan zeker nog 3 dozen met niet afgemaakte creaties………..
  nou ik zie wel weer of ik zin heb in een andere methode, laat de Lente maar eerst komen……
  groetjes Geesje

 • Nadiake

  Mercikes voor.Het idee ben eraan begonnen, heb er al 10 op staan, 2 kisten gedaan, misschien vanavond nog 1 en als ik zo verder doe staat er tegen het eind van de week alles op! Nog eens bedankt 🙂

 • Petra

  Wat goed zeg, maar ik zie mij dat niet doen. Ik heb wel 6 dozen staan en dan ook nog los in andere kasten, maar ik heb daarnaast ook allerlei schuiflades op soort, dus ik heb het niet nodig hoor. Even schuiven en dan zie ik het ook.

 • Nanita

  Wow, superspectaculair!! Ik moet dat eigenlijk dringend ook eens doen, hmm :/ Bereid je al maar voor voor morgen, hier in Brussel ligt de sneeuw zo mooi niet (lees: grijsbruine dretsige brij)! 😉

 • Ina

  ben blij dat ik niet alleen ben,die da weer echt beu is….’tlijkt wel of de winter blijft duren…..grrrrr
  Wil voorjaar ,zon,krokussen en narcissen,en t’shirts…Maar ja nu had je wel tijd om alles te sorteren ;)!

 • marian

  Zo heb je weer een goed overzicht wat je allemaal in huis hebt, wel de moeite. Ravelry is voor mij nog niet zo gekend, mocht je daar een tutorial over maken, zou dat zeer vriendelijk zijn.

%d bloggers vinden dit leuk: