Gemaakt

Een tussendoortje

Eventjes weg van de kerstcadeautjes. Vandaag toon ik iets nieuws 🙂 Het eerste dat ik opnieuw maakte, sinds mijn miserie met oren en nek begon.

Maar ik wil eerst nog even iets zeggen over de voorgenoemde miserie, omdat ik daar toch wel wat vragen over krijg ^_^ . Omdat niet iedereen dit wenst te lezen, heb ik de tekst verstopt achter het onderstaande plus-teken. Je moet er gewoon op klikken om de tekst uit te klappen en/of in te klappen.

+ Meer
In het kort gezegd, er is nog niks veranderd. Het geluid in mijn oren zit er nog en ik ben wat op de sukkel met mijn nek.
Sinds mijn laatste bericht hierover ben ik opnieuw bij de oorarts geweest en nog 2 keer bij de fysio. Ondertussen heb ik al een dental CT scan ondergaan, omdat de tinnitus misschien te wijten was aan ingesloten wijsheidstanden. Die scan toonde echter dat dit niet zo is. Ook heb ik al een bloedonderzoek gehad, omdat het misschien aan (1) ijzertekort, (2) een leveraandoening, (3) een vitamine tekort of (4) een probleem met de schildklier kon liggen. Dit alles bleek niet zo te zijn. Allemaal zaken die ik van de lijst kan schrappen. Enerzijds is dit wel geruststellend, maar anderzijds ook niet. Bij elk onderzoek blijkt dat ik tip-top in orde ben, maar toch kamp ik met de tinnitus.
Gisteren heb ik een EMG (elektromyografie) ondergaan, omdat ik sinds kort ook last had van tintelende vingers in mijn linkerhand. Niks serieus, maar wou het toch eens laten testen. Deze test bleek opnieuw aan te tonen dat ik perfect in orde ben. Was een klein beetje ontgoocheld, want ik had gehoopt dat de test zou aantonen dat ik een geknelde zenuw had, die de oorzaak was van het geluid. Maar de arts zei me dat ik daar niet op moest hopen, want dergelijk probleem leidt vaak tot een operatie.
Nu er moest wel een oorzaak zijn voor de tintelingen, en bij nader onderzoek bleek dat mijn nek en schouders opnieuw helemaal geblokkeerd zaten. De arts was nogal verbaasd, want hij had niet gedacht dat het zo snel weer vast zou zitten. Hij heeft alles opnieuw losgewerkt en nu moet ik bijhouden hoe ik mij van dag op dag voel. De evolutie van de klachten dus. Aan de hand van mijn notities zou hij dan verder conclusies kunnen trekken. Eén van die conclusies zou kunnen zijn dat mijn tinnitus en mijn nek toch niet gerelateerd zijn, aangezien mijn oren niet meer beteren bij de verdere behandeling 🙁 . Dan zou ik eigenlijk terug bij af zijn.
Nu ja, ik zal weer maar eens geduldig zijn en zien hoe het loopt. Ik wel er doodgraag van af, maar ergens heb ik er mij al bij neergelegd… 🙁 Het is niet leuk, maar er zijn ergere zaken in de wereld.

Nu, terug naar het handwerk. Omdat mijn nekklachten niks te maken hebben met mijn houding, besloot ik dat het geen zin had van gewoon niet meer te haken/breien. Vooral niet als ik dan toch maar steeds dingen aan mijn favorieten en queue toe voegde op Ravelry 😉 .
Uiteindelijk begon ik aan iets wat ik al een tijdje van plan was: Een hoesje voor mijn e-reader.

Vorige zomer kocht ik een Sony e-reader. Sindsdien heb ik die overal bij. Tot voor kort zat die gewoon in een plastic zakje in mijn sjacosh, maar nu heeft hij een mooi wollen jasje gekregen.

ERJ - 002b

Het jasje werd gebreid met Wibra Saskia in een, naar mijn mening, prachtige vintage gele kleur (mosterdgeel?).

ERJ - 001b

Ik gebruikte dit jasje opnieuw als een excuus om het breien nog wat te oefenen. Ik breide gewoon een lap die ik daarna dan in de gewenste washandjes-vorm naaide.

ERJ - 004b

De steek die ik gebruikte heet double moss stitch. Deze brei je als volgt:

Double Moss Stitch
Zet een meervoud van 2 + 1 + 2 voor de randen op (ik zette 47 steken op)

**Rij 1 & 2:** zet de eerste steek over op de andere naald op dezelfde manier als je recht zou breien, *1 recht, 1 averecht* herhaal instructies tussen ** tot aan de laatste 2 steken, 1 recht, 1 averecht.

**Rij 3 & 4:** zet de eerste steek over op de andere naald op dezelfde manier als je recht zou breien, *1 averecht, 1 recht* herhaal instructies tussen ** tot aan de laatste 2 steken, 2 averecht.

Herhaal rijen 1 tot 4 tot de gewenste afmeting is bekomen (ik had 52 rijen)

Al bij al dus een vrij gemakkelijke steek, maar toch met een mooi resultaat.
Ik ben er alvast héél tevreden over 😀 Veel beter dan een plastic zak allesinds 😉

ERJ - 003b

3 Comments

  • Margreet

    Fijn dat je toch nog even met ons deelt hoe het met je gezondheid is.
    Ik wens je veel sterkte!

  • Ineke

    Het is vervelend om steeds maar weer geluid in je oren te horen. Ik zelf heb daar al een aantal jaren last van, ook tintelingen in mijn vingers tot dove vingers. Maar dat valt te wijten aan fibromyalgie en suikerziekte. Ik wens je sterkte