Gemaakt

Ananas-sjaal Tadaaaa!

Mijn eerste kantwerk is een feit! Wat vind je er van?

Ik ben super trots op mijn ananas-sjaal. Hij ziet er echt fantastisch uit, ook al zeg ik het zelf. En bovendien was hij echt verrassend gemakkelijk te maken.

Kantwerk ziet er altijd zo ingewikkeld uit, dus ik was nogal nerveus begonnen met deze sjaal. Maar in 1-2-3 had ik het patroon door en het bleek echt niet zo moeilijk te zijn.

Het patroon komt uit dit Japans boek: コットンとリネンの糸でかぎ針あみのこもの (kotton to linen no ito de kagibari ami no komono – Crochet accessoires in katoen en linen).
Wegens copyright kan ik het patroon dus jammer genoeg niet met jullie delen…

En nu hoop ik stiekem op nog wat fris weer, zodat ik nog wat kan stoefen met mijn nieuwe sjaal 😉

Nog een fijne zondag.

Groetjes,
Charlotte

11 Comments

 • Annette

  wauw wat gaaaaaf..
  Heel jammer dat je het patroon niet kan dezen.. want deze is zo gaaf dat ik hem heel graag had gemaakt.. zeker met zo’n zwart jurkje… heel mooi
  Prachtig gewoon!!!

 • Angelique

  Oooooooooooooooooooooooooooooo ik en verliefdddddddddddddd, wat ontzettend jammer, dat je het patroon niet mag delen..kan me voorstellen, dat je op nog een beetje fris weer hoopt….WIJ NIET….dus dat wordt ’s nachts de wekker zetten, zodat je ’s nachts je prachtige sjaal buiten kan showen hahaha

 • Wilma

  Ontzettend mooi!!
  Welke haaknaald heb je hem gehaakt?
  Zou hem inderdaad ook wel willen maken!!

  Jij ook een fijne zondag x x

  • Charlotte

   Dank je 😀 !

   Ik gebruikte een 4mm haaknaald. Het labeltje van mijn wol raadde naalden 2 tot 3 mm aan. Omdat ik het kantwerk mooi wou laten uitkomen koos ik voor een grotere naald.
   Het Japanse patroon stelt zelf wel een haaknaald 3/0 voor, wat overeen komt met 2,3mm

 • Lidia

  Wauw makkelijk zeg je nu hij ziet er erg moeilijk uit hoor.
  Ik vind hem prachtig, maar ik wil geen koud weer hoor, dus dat word showen op een frisse zomer avond, daar lijkt hij me heel geschikt voor.
  Groetjes en mijn complimenten voor de sjaal.
  Lidia

 • Nanita

  Wowowow, wat een fantastisch mooie sjaal!!! Ik blijf maar heen en weer scrollen en naar de foto’s kijken, echt, ik ben er zot van! 😀 Ik moet hier serieus op m’n tanden bijten om dat boekje niet direct te bestellen zodat ik direct schaamteloos dezelfde kan maken, lol! Mmm, ik verplicht mezelf om voor een keer eens geduldig te zijn… en op z’n minst tot morgen of zo te wachten 😉 *zucht*
  p.s. die is toch perfect om een avondterrasje mee te gaan doen, past ook zo mooi bij het kleedje!

 • Geesje

  Hoi, ik vind het PRACHTIG……………
  vroeger heb ik heel wat kleedjes gehaakt
  met deze steek…………….
  groetjes Geesje