Gemaakt

Lenteschoonmaak

Geen paniek! Ik zal het niet over kuisen hebben!
Neneen, het is tijd voor een lenteschoonmaak in mijn wolvoorraad en in mijn hoofd.

In mijn hoofd? Hoe dat?
Awel, ge weet, of ge weet niet 🙄 , dat ik nogal chaotisch ben wanneer het op haken aan komt. Ik heb altijd ideeën, maar werk die niet uit. Ik begin een project en vergeet het dan voor een jaar. Ik plan een project helemaal uit om er dan gewoon nooit aan te beginnen. En zo verder, en zo voort. Mijn lijst te haken is gewoon eindeloos.

Eén van de dingetjes op de lijst waarmee ik eens iets wou doen is de mini granny square. Je weet wel, die kleine vierkantjes van 2 of 3 rondes in 1 kleur waarmee je dan een mozaïekje kunt maken van kleuren. Hier zijn een aantal van de redenen waarom ik ook eens mini-grannies wil haken:

        
        
credits: Emma LambDennis & MattSucretteNanitaThe Royal SistersEmma Lamb

Toen ik bezig was met mijn Regenboog Granny Stripe, terwijl ik streep per streep toegvoegde, begon ik weer te denken aan de mini-grannies. Ik bedacht dat ik hoogstwaarschijnlijk wel wat restjes over zou hebben en dan kon ik daarmee wel van die kleine vierkantjes haken voor een kussensloop of zo, als ik voldoende over had.
Manman, understatement of the year, ik ben dus verschrikkelijk in het inschatten van hoeveel wol een project zal opslorpen. Ik dacht dat ik slechts kleine beetjes per kleur zou over hebben, terwijl ik uiteindelijk zeker 50 gram van elke kleur over heb 😆 .

Dus ja, ik heb zeker voldoende voor een kussensloop… of drie, vier 😉
Omdat een kussensloop dus maar een kleine proportie van de restjes zou opslorpen besloot ik deze week om het over een andere boeg te gooien. Geen kussensloop, maar (weer) een heus deken! En dan eentje naar het fantastische voorbeeld van Sucrette’s kaleidoscope.
Naast de 17 kleurtjes van de granny stripe vond ik in mijn voorraad nog 8 andere kleuren waarvan de bol half opgebruikt was en besloot deze ook toe te voegen. Kwestie van niet twee keer met volledig hetzelfde kleurenschema te werken.

Ik heb ondertussen al een vierkantje in elke kleur gehaakt. Zo kon ik meteen zien hoe alles bij elkaar past. Ziet er niet mis uit vind ik 😀

En zo is mijn persoonlijke lenteschoonmaak begonnen. Het is een kleine start, maar beter klein dan onbestaand 😉

Wordt zeker vervolgd!

Groetjes,
Charlotte

9 Comments

 • Angélique

  Zucht… en bedankt hè…. bij jou opruimen en bij mij dumpen; nu is míjn lijst nog langer :p (ow, wat ziet dat er uitnodigend uit!!!!!! Helemaal prachtig!!!) Veel haakplezier (dat gaat vast wel lukken met die prachtige kleurtjes allemaal) en een fijne zondag!

 • Nanita

  Hola, mijn “sacoche”! 😀 Ok, dit is een superfantastisch idee! Zooo schone kleurtjes in je ‘stash’, vooral de schakeringen blauw zijn fantastisch. Ik ga toevallig ook aan zo’n deken(tje) beginnen, ik vond het super om kleine vierkantjes te haken, en m’n nichtje is zwanger dus dat wordt een babydekentje 🙂 Ben wel nog niet zeker hoe ik de ‘joining’ ga aanpakken, alleen dat ze wit gaat zijn. Hoe groot zijn je vierkantjes? En hoe groot wordt je deken? 😀 Groetjes! x

  • Charlotte

   Mijn kodak geeft de kleurtjes niet helemaal getrouw weer, maar de blauwe zijn ook mijn favorieten 😉
   En herken je het kleur helemaal links in de onderste rij? Tis uw fluo groene stylecraft. Mijn kodak sloeg helemaal tilt bij die kleur 😆 Ze geeft bijna licht in het donker 😉 . Ik hoop dat het fluo aspect een beetje zal verminderen door er wat neutrale kleuren rond te schikken. We zien wel. 😀
   De Stylecraft haakt wel heel zacht. Ware het niet dat de kleur na een tijdje begint pijn te doen aan de ogen zou ik geneigd zijn meteen de hele bol op te haken!

   Eén vierkantje meet 5 cm². Ik wil een dekentje van ongeveer 50×80 cm maken, dus 10 vierkantjes breed en 16 hoog. Met de joining en de rand zal het wel iets groter worden denk ik.

   Groetjes,
   Charlotte

   • Nanita

    Loool, nu zie ik het! De foto geeft het iets meer eh, lichtgevend turquoise weer dan het “in your face” gifgroen dat ik me herinner, maar je hebt gelijk, misschien dat die arme bol toch nog bruikbaar wordt in combinatie met andere kleurtjes 😀

 • lutgarde ogiers

  dit gaat een prachtig projekt worden,steek het gelijk in één van de vele vakjes van mijn hersenpan,zodat mijn to do lijst nog vééééééél groter wordt

  • Charlotte

   Dank je. Hèhè, dat van die to do lijst is héél herkenbaar 😀