Mee bezig

Ontwerpen.

Gisteren had ik helemaal geen zin in vertalen of tutorial schrijven. Neen, ik wou ik nog eens een amigurumi haken, want het was alweer eventjes geleden. Maar ik wou niet zomaar een amigurumi haken. Neen, ik wou een eigen amigurumi maken. Uit het hoofd. Naar een ideetje dat ik had.

We zijn namelijk dit jaar, volgens de Chinezen, het jaar van de Draak! En ik wilde proberen of ik een draakje kon haken 🙂 .
Na een namiddag proberen, veranderen, zoeken, haken en naaien had ik het hoofd af:

   

Wat vind je er van?
Ik vind hem wel leuk zo. Een beetje een mix van een Westerse draak (de vorm van de snuit) en een Chinese draak (de oren en vooral het gewei en de aardige blik in de ogen 😉 ).

Nu nog een passend lichaam bedenken…

Nog een prettige zondag!

Groetjes,
Charlotte

6 Comments

 • Wilma

  Haha om eerlijk te zijn lijkt hij meer op een eland maar hij heeft een superschattige snoet!
  Ik ben ook benieuwd naar zijn lijfje,knap dat je dat zo kunt zeg!
  Fijne zondag,lieve groetjes, Wilma

  • Charlotte

   Haha, ja die had ik al gehoord ja.
   Dat komt waarschijnlijk door het gewei, maar die wou ik echt erbij omdat die bij ons op de kalender staat die we van de Chinees hadden gekregen 😀 .
   Maar ik werk er nog aan en het lijf zal uiteindelijk wel aantonen dat het echt wel een draak is, hoop ik. En anders heb ik dan meteen een patroontje ontworpen voor een eland, hé 😉

 • Elly Geenjaar

  Ik vind hem véél te lief voor een draakje, maar wat knap. Ik kan echt niets zonder patroon, en ik ben ook heel benieuwd naar de rug.

%d bloggers vinden dit leuk: