Geïnspireerd

Patronencollectie: Sjaals!

Hoewel we er nu nog niet zo veel van merken, voorspellen de doemdenkers een bere-koude winter. Jaja, pakken sneeuw, levensgevaarlijk ijzel, vriezen dat het kraakt, ijskoude wind… Volgens sommigen zullen we zelfs niet vreemd mogen opkijken als onze thermometers -25°C aangeven.
Tsjah, of we dit nu mogen geloven of niet zal de tijd wel uitwijzen, maar om toch veilig te spelen koos is voor deze volgende patronencollectie (ja, het spijt me dat het zo lang duurde! Tips voor onderwerpen steeds welkom!) het thema sjaals! Kan niet verkeerd gaan, dacht ik zo. Ook al wordt het niet zo koud als voorspeld, een sjaaltje staat altijd goed 😀 . Hier komt ie dan!

  1. De wrap-it-up scarf of wikkel-het-in sjaal van Caron is een super-elegant exemplaar, dat niet alleen schoon is voor de winter, maar ook voor de lente en zomer (in een lichter wolleke of katoen).

  2. Deze sleutelgat sjaal met picot rand is eigenlijk bedoeld voor peuters, maar kan gemakkelijk aangepast worden voor volwassenen door de beginketting langer te maken en de rijen eventueel een paar keer meer te herhalen. Ik vind het alvast een super idee met dat gat in het midden!

  3. De Luna Lovegood sjaal werd nagehaakt van een sjaal gedragen door het personage van Evanna Lynch in de Harry Potter films. Ik maakte deze sjaal zelf vorig jaar. Héél gemakkelijk te maken met een elegant resultaat. Ik kreeg al vaak de vraag waar ik deze kocht, dus zeker geslaagd!

  4. Deze Taffy pull sjaal of spekjes sjaal vind ik gewoon zo mooi kleurrijk dat ik hem moest toevoegen in deze collectie. Gratis te downloaden by RedHeart.

  5. Deze omkeerbare sjaal vind ik magisch! Hij wordt in de lengte gehaakt met twee kleuren. De twee zijden van de sjaal zien er anders uit, zodat je eigenlijk bijna 2 sjaals hebt voor het werk van 1 😀 !

  6. De Noro Roosvenster steek sjaal (in het Engels heet dit Catherine Wheel) ziet er heel elegant uit en oogt bijzonder mooi met een kleurrijke sokkenwol afgewisseld met wit.

  7. Een Granny sjaal mocht niet ontbreken in deze collectie. Geen klassieke granny squares, maar een sjaal opgebouwd uit groepjes van 3 stokjes.

  8. Dit is een Japans patroontje van Pierrot Yarns voor een sjaal opgebouwd uit mini-Granny squares.

  9. En om af te sluiten, nog een Granny Square sjaal. Deze kun je eigenlijk aanpassen met gelijk welke granny square je maar wilt!