Mee bezig

Inga’s Haekelbeutel WIP

Een ander project waar ik mee bezig ben is een tas met de naam Inga’s Haekelbeutel of Inga’s gehaakte tas.
Het patroon is redelijk populair bij Ravelry, met meer dan 1000 verschillende projecten. Hier onder zie je een paar mooie voorbeelden van deze tas en je kunt er nog meer bewonderen op de projectpagina bij Ravelry

      
      

Omdat ik echt eens wat anders wil leren haken dan amigurumi, omdat ik dringend een tas nodig heb om wol in op te bergen, omdat de 1000+ tassen op ravelry zooooo mooi zijn en omdat de tas naar verluid poepsimpel is om te maken, besloot ik het te wagen een eigen Inga tas te haken.

Het patroon is helemaal gratis HIER te downloaden, in het Duits of het Engels. Er staat echter wel een fout in het patroon, dus raad ik ten zeerste aan om op de Ravelry pagina te kijken voor de correcte uitleg.

De tas is opgebouwd uit 16 vierkanten van ofwel 5 of 7 rondes. Deze vierkanten worden samen genaaid in een ingenieuze, simpele manier. Je moet er maar het inzicht voor hebben!
Ik koos voor een gevarieerde blauwe acryl wol (Zeeman Royal Melange) voor de eerste 4 rondes, gevolgd door een laatste ronde in wit (Zeeman Royal).

Ik begon nogal sceptisch aan dit project, omdat mijn vorige pogingen tot granny squares haken mij niet zo goed waren bevallen, maar toen ik eindelijk door had dat er een fout in het patroon staat, rolden de vierkanten al redelijk snel en correct van mijn haaknaald. Het is ook redelijk verslavend, een beetje hypnotiserend om telkens hetzelfde ritme te herhalen 😆 .
Ondertussen heb ik zelfs al 15 van de 16 vierkanten gehaakt 😮 !

Nog eentje te gaan en ik heb nog slechts het kleine balletje vooraan de foto van de blauwe wol over… Ik hoop echt dat dit voldoende zal zijn… Duimen maar!

One Comment

  • Sabine

    ik heb er ook zo eentje gemaakt met zeemanwol, 6 ronden granny squares

%d bloggers vinden dit leuk: