Gemaakt

Mijn allereerste haakwerkje

Voor een eerste projectje wilde ik iets gemakkelijk, iets dat niet teveel bekwaamheid vereist, maar wat me de mogelijkheid gaf om al doende te leren. Ik was het beu om steeds nutteloze lapjes te haken en ik wilde een doel.

Op het internet stootte ik op dit mooie patroon voor een haaketui door Sally V. George.
Mooi, praktisch, en volgens het patroon gemakkelijk. Net wat ik wilde.

De etui was inderdaad gemakkelijk om te maken.
Ik liet wel een paar dingen achterwege, zoals de flap en de versieringen.
Simpel gezegd is de etui gemaakt uit 2 (3 als je de flap maakt) gehaakte lapjes: de etui zelf en het zakje dat vanbinnen vast genaaid moet worden. En dat was voor mij het moeilijkste stuk in dit patroon: het aan elkaar naaien van de onderdelen.

Ik gebruik deze etui nu nog. De mijne ziet er niet zo mooi uit als de foto bij het patroon, want de mijne is wat scheef, maar toch zien de steken er vrij regelmatig uit. De reden voor mijn scheve etui is het feit dat ik moeite heb bij het keren van de rij.
Maar toch, de etui doet wat het moet doen 😉 en terwijl ik het maakte leerde ik de routine van de basis haaksteek!
EDIT: Als je niet via de link aan het patroon geraakt, klik dan op onderstaande figuren om het te downloaden:

Crochet Hook Case 1 - Sally V. George
Deel 1: Crochet Hook Case - Sally V. George
Crochet Hook Case 2 - Sally V. George
Deel 2: Crochet Hook Case - Sally V. George

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: