Gebeurd

Reisverslag – Azoren São Miguel

Dag 5: De race naar Lagoa do Fogo

Vandaag stond een wandeling naar het mooiste kratermeer van de Azoren op het programma, Lagoa do Fogo of het Vuurmeer. Een wandeling waarbij de stijging naar en de afdaling van het meer dezelfde weg ging volgen, wat betekende dat we dus zowel 750 meter gingen stijgen als dalen.

Ook vandaag werden we opgepikt door een busje van Futurismo, dat al een paar andere wandelaars mee had en ook deze keer ging de gids meewandelen.
Initiëel zag ik dat wel zitten, gezien de goede ervaring de vorige dag, maar ik veranderde snel van gedacht. Na nog geen kwartier gewandeld te hebben met onze gids, gaven we hem al de bijnaam Speedy Gonzales.

   

We werden aan een snelvaart tempo de berg op gedreven gelijk schapen. Snel, snel overal door. Amper tijd om een foto te nemen, of god betert, te genieten van wat we rond ons zagen.

   

Op een bepaald moment was ik het zo beu dat ik een paar lelijke woorden in het West-Vlaams zei, met rugzak op de grond zette en gewoon, zonder mij ergens iets van aan te trekken, foto’s begon te nemen. Het kon me niet meer schelen dat ze op mij gingen moeten staan wachten. Ik zou potverdorie voelen waar ik was en niet alleen wandelen-wandelen-wandelen tot het eindpunt zonder mijn ogen te openen.

   

Want het was daar echt adembenemend mooi. Het groen was zo levendig, zo in contrast met de blauwe hemel. Echt prachtig. Het deed me wat denken aan Montenegro.

   

Het meer zelf is ook een pareltje. Helaas gunde Speedy ons daar ook niet al te veel tijd: 15 minuten voor we terug gingen. Pffff.
Op amper 3 uur tijd hadden we de wandeling van 13 km afgerond. Onze planning zei ons zeker 4 uur te rekenen, en dat was zonder te lunchen aan het meer, maar dat was allemaal buiten onze Speedy gerekend. Het toppunt was dat we dan eigenlijk veel te vroeg terug waren, dus besloot hij ons nog 2 uur aan de zee te droppen. En normaal zou ik dat wel fijn gevonden hebben, om eens te gaan zwemmen, maar ook al was het perfect wandelweer, voor luieren aan het strand in bikini vond ik het net iets te fris. Ik had vele liever de wandeling op een trager tempo gedaan, zodat ik nog meer van de omgeving had kunnen genieten. Dit is toch iets dat wij gaan melden aan ons reisbureau!

Maar bon, ondanks de gids was het weerom een heel schone wandeling in een schitterende omgeving!

Lees verder op pagina 5 voor het vervolg van mijn reisverslag!

Pages: 1 2 3 4 5

10 Comments

 • Nanita

  Ooh, prachtig zeg!! Indrukwekkend verslag vooral van de Pico da Vara 😀 Knap gedaan!

 • Leen

  Lijkt me een zeer mooie reis. Oh ja, was ook zo… Ik was er bij. PS… In vergelijking met anders had je best wel veel gegeten.

 • Le petit requin

  Ooh, mooi! De Azoren staan vooral als duikbestemming op mijn reislijstje, maar ik ga er duidelijk minstens evenveel dagen boven water aan mogen hangen 🙂

  Super wel dat je zo snel een oplossing voor je schoenen gevonden hebt, ook al was het dan misschien niet helemaal ideaal. En sjiek gedaan om tot op die top te wandelen!

  • Charlotte

   Duiken heb ik nog nooit gedaan, maar lijkt me wel iets indrukwekkend. Alleen maakt het idee van kilometers diepte me toch een beetje bang.

 • sigridkatkatkatoen

  Wat een schitterende plaatsjes! Goeie foto’s ook! En euh… die laatste zwemplaats… ziet er vies uit, maar ik geloof je graag dat het leuk was 🙂 haha.

 • Elsje

  Hey Charlotte, wij gingen vorig jaar in september naar de Azoren – Sao Miguel. Wij denken er nu aan om juli volgend jaar terug te gaan met een groep van 6. Nu lees ik wel dat juli een pak drukker is. Ik las bvb dat in juli 2017 bijna alle hotels volledig volzet waren. Heb jij iets ondervonden van de drukte?
  Bedankt voor de info!
  Groeten
  Elsje

  • Charlotte

   Dag Elsje, goh het was natuurlijk de eerste keer dat ik naar daar ging en kan dus niet vergelijken met andere perioden, maar ik vond het nu niet zo overdreven druk. Het was eerder gezellig te noemen. Ik heb nu wel gehoord dat de bestemming almaar populairder wordt en dat het vroeg vastleggen van hotels wel noodzakelijk wordt, gezien er niet zo veel hotel op het eiland zijn. Succes!

%d bloggers vinden dit leuk: