Over Char en Ami

Hallo!

Ik ben Charlotte, Belgische en sinds 2009 volledig verslaafd aan haken.

Ik had altijd al een vage interesse voor handwerken zoals breien en haken, maar verder dan een interesse was ik nooit gekomen. Op school leerden we het ook niet, dus het was voor mij ook een beetje een ver-van-mijn-bed show. Dit bleef zo tot ik in 2009 de amigurumi ontdekte.

Amigurumi is een Japans woord, samengetrokken uit 2 andere woorden. Het eerste woord “ami(van het werkwoord “amu“) betekent letterlijk breien of haken; het tweede woord “nuigurumi” betekent opgevuld speelgoed. Amigurumi zijn dus gebreide, maar vooral, gehaakte knuffels. Amigurumi zijn over het algemeen super schattig of kawaii, zoals in het Japans gezegd wordt.

Hoe meer ik leerde over deze schattige, gehaakte beestjes, hoe meer het bij mij begon te kriebelen om dit ook te kunnen. Natuurlijk moest ik hiervoor eerst leren haken, en dat leerde ik via YouTube.
Jawel, YouTube is echt een fenomenale plaats om gedetailleerde video’s van verschillende haaktechnieken te bekijken. Meer details over het hoe en waar ik mezelf het haken aanleerde vind je terug in dit artikel.

Na heel wat oefenen en falen en meer oefenen lukte het me dan eindelijk om iets herkenbaars te haken. Fier dat ik was! Zo fier dat ik besloot om dit niet alleen voor mezelf en de mensen rond mij te houden. Neen, ik wou dit ook delen met de wereld. 😉
En hoe deel je tegenwoordig iets met de wereld? Jawel, via een blog.

Na wat nadenken maakte ik uiteindelijk bij WordPress.com de blog charami.wordpress.com aan. Op deze blog postte ik berichtjes in het Engels over mijn amigurumi en haak ervaringen.
Maar dan kwam het idee om mijn Nederlandse vertalingen van patronen te delen. Ik vond het een beetje raar om deze op de Engelse blog te zetten, dus besloot ik een tweede blog aan te maken: Charami NL.

Deze blog diende aanvankelijk enkel om vertalingen, vertaalschema’s en tutorials in het Nederlands te delen, maar na verloop van tijd groeide Charami NL uit tot mijn hoofdblog, terwijl Charami meer bijzaak werd. Dit kwam hoogstwaarschijnlijk door de hogere graad van respons en feedback op de Nederlandstalige blog 😀

En dan kwam het idee om een eigen domein aan te kopen. Niet meer afhankelijk van WordPress, maar een eigen domein met mijn eigen ruimte en alles naar mijn eigen goesting! En voilà, hier is dan charami.com!

Kijk maar rustig rond en heb je vragen of verzoekjes, laat mij maar gerust een berichtje na en ik zal proberen je zo snel mogelijk van dienst te zijn!

Oh ja, moest het na deze langgerekte uitleg toch nog niet duidelijk zijn vanwaar de naam van deze site – CharAmi – komt, mijn naam is Charlotte en het begon allemaal met Amigurumi 😀

Veel plezier en bedankt voor je bezoek!

Groetjes,
Charlotte