Gelezen

Leeslog oktober 2020

Ik zei het al in mijn overzicht van boeken gelezen in oktober, de maand ontplooide zich niet zoals ik had verwacht. Beetje meer chaotisch en minder gevuld met de atmosferische boeken waarnaar ik eigenlijk goesting had.
Ook voor mijn leeslog kon mijn hoofd niet echt beslissen wat het wou: een herfstthema of een halloweenthema. En daarom werd het een beetje een allegaartje die het allebei probeerde te combineren. In eerste instantie was ik echt niet blij met het resultaat, maar nu ik erop terug kijk is het eigenlijk zo slecht nog niet.

Voor de titelpagina liet ik mij deze keer vooral leiden door het papiertje dat ik had gekozen, eentje met bloemetjes getekend in het bruin. Puur en alleen omdat ik in september al voor bruin was gegaan, combineerde ik dat met zwarte washi tape. Ik wou ook een accentkleur en voor “herfst” vond ik oranje goed passen. Daarom kleurde ik een stukje papier in met oranje marker en tekende oktober in combinatie met een spinnenweb. Dat was dan mijn Halloween accent 😉 In mijn stapel stickers koos ik dan nog een herfstige pompoensticker en klaar!

Voor de rechterkant probeerde ik dan iets op te bouwen gebruik makend van dezelfde elementen, vooral de washitape deze keer. Vervelend was wel dat de zwarte glitter tape niet goed kleefde en ik vaak er ook nog eens met gewoon plakband overheen moest.
Ondanks het feit dat ik voor oktober enorm veel goesting had in verschillende soorten boeken (griezelig, atmosferisch, gezellig, sprookjes, etc.) lukte het mij niet echt om dit de reduceren tot een TBR-lijst. Vandaar dat ik dan maar “lees volgens stemming” schreef in een semi-handlettering stijl.

Voor het vervolg liet ik mij dan opnieuw leiden door de washitapes gebruikt bij de titelpagina’s. En ik gebruikte nog wat meer herfstige stickers. Dit zijn er van de action. Ik vind dat op die vellen bij hen vaak wel erg mooie stickers tussen zitten, maar helaas kleven die niet altijd even goed en moest ik ook hier regelmatig een hoekje vast maken met gewone plakband.

Voor het schrijven gebruikte ik een combinatie van oranje fineliner en zwarte balpen.

Voor de bladzijden met individuele boeken en recensies werden uiteraard dezelfde kleuren gebruikt.
Ik wist eerst niet goed hoe ik de hoofding met de maand wat interessanter te maken dan een gewone lijn. Hiervoor scrolde ik wat door “bullet journal dividers” op pinterest en koos uiteindelijk voor wat je hierboven ziet. Het kan aan de ene kant gezien worden als blaadjes en met een beetje fantasie een 3-vingerige skellettenhand 😉
Dit element hergebruikte ik dan in het kadertje met de recensie zelf. En waar nog plaats over was, kleefde ik opnieuw washitape en hier en daar nog een stickertje.

En dat is het voor oktober. Hier alvast een voorproefje voor november:

Groetjes,
Charlotte

2 Comments

 • Le petit requin

  Weeral heel mooi gedaan! Mooi, dat papier met die bloemetjes.
  Ik heb ook zo’n paar washitapejes die niet goed kleven, altijd jammer. Vraag mij dan altijd af of zo’n dingen niet getest worden, want kleven lijkt mij voor tape nogal een essentiële eigenschap 🙂

  • Charlotte

   Haha, inderdaad! De niet klevende washi is vaak die met glinstertjes, is mij al opgevallen…
   En mercikes! Ja, de action is my place to be voor papierkes. Ik moet mezelf altijd tegen houden als ik daar ben, want heb al veel te veel zo’n blokken liggen…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: