Gemaakt

Het jaar van de eenhoorn

Eind 2018 ontdekte ik, via haar Comet the Unicorn-CAL, de schitterende gehaakte beesten van Projectarian. Ik dook toen vol enthousiasme in mijn wolvoorraad en zat helemaal klaar om mee te haken, zoals ik hier al enthousiast blogde.

Uiteindelijk haakte ik in 2019 niet 1, niet 2, niet 3, maar liefst 4 eenhoorns. Eén voor elk van mijn nichtjes.

Eenhoorn 1 werd een cadeautje voor Amelies 5de verjaardag op 12 maart.
Ik gebruikte voor het lichaam een licht taupe kleur van Wibra Saskia en voor de haren verloopgaren van Wibra Fenna. Voor de oren, ogen en hoorn gebruikte ik restjes van verschillende merken, naargelang de kleur die ik het mooist vond passen.

Eenhoorn 2 werd een cadeautje voor Emma’s 7de verjaardag op 31 mei.
Voor deze eenhoorn dook ik opnieuw in mijn wolvoorraad en besloot dat ik de combinatie van de lila Wibra Bianca en het groene Lincoln van Stylecraft Special DK zo mooi bij mekaar vond passen. Opnieuw, voor alle andere onderdelen gebruikte ik een mix van wolletjes uit mijn bakken.

Eenhoorn 3 werd een cadeautje voor mijn metekindje Jannes 9de verjaardag op 29 juni.
Janne is in een regenboogfase, dus moest het natuurlijk een regenboog eenhoorn worden. En ja, lichtblauw blijf ik associëren met Janne, ook al is ze al een beetje over de Elsa-fase. Voor het lichaam gebruikte ik een blauwe Wibra Saskia uit voorraad en voor de haren verschillende bolletjes Stylecraft Special DK. Ja, zo gebruik ik ook eens wat van mijn 81 beschikbare kleuren 😉

Eenhoorn 4, ten slotte, werd een cadeautje voor Lines 3de verjaardag op 23 december.
Het jongste meisje, daar grijp ik direct voor naar roze, Fondant in Stylecraft Special DK. Voor de haren gebruikte ik een Zeeman Royal Melange in rood/roze. En omdat ons Lineke een beetje een krullenbol is, maakte ik van haar eenhoorn ook een krullenbol.

2019 was dus weerom een geslaagd ik-maak-de-meisjes-hun-verjaardagscadeautjes-zelf-jaar. Altijd leuk om te zien hoe blij de meisjes zijn met deze handgemaakte cadeautjes 🙂

Enige probleem? Wat ga ik dit jaar nu nog gaan bedenken? 😉

Groetjes,
Charlotte

10 Comments

 • Miriam

  De eenhoorns zijn echt geslaagd! En volgens mij is de eenhoorn een blijvertje, dus wat betreft zou je ‘m nog wel eens kunnen haken. Natuurlijk niet voor je nichtjes ….

 • Le petit requin

  Die laatste foto, fantastisch! Heel toffe kleurencombinaties, leuk dat ze zo allemaal een eenhoorn hebben, maar toch elk nichtje haar eigen specifieke. Die laatste met dat schattige krulhaar, hoe doe je dat dan? Ligt dat puur aan de wol of is dat een specifieke haaktechniek (complete haak-nitwit hier, dus mijn excuses als dit een heel domme vraag is 🙂 ).

  • Charlotte

   Merci! 😀
   Haha, ik ben normaal geen zo’n fan van het plaatsen van foto’s waarin ik herkenbaar ben, maar dit vind ik zelf zo’n mooie foto dat ik het toch niet kon laten.
   Het krulhaar is inderdaad een soort techniek. Eigenlijk krijg je een kruleffect wanneer je meer steken in een volgende rij haakt dan die die er zijn. Dus bijvoorbeeld als je een rij hebt die 10 steken telt en dan ga je in de volgende rij in elke steek 2 steken gaan haken (zodat je er op het eind 20 hebt), dan gaat je materiaal gaan opkrullen, omdat het plaats moet vinden voor die extra steken. Het is een beetje zoeken en spelen hoeveel steken je moet haken om een bepaald effect te verkrijgen. Als ik het mij goed herinner heb ik voor dit krulhaar elke twee steken gemeerderd (dus 1 steek wel en 1 steek niet).

 • zwartraafje

  Je wist al dat ik fan was van jouw eenhoorns hé. Toen ik in september naar het hobbysalon in Mechelen ging verkochten ze daar haakpakketten om eenhoorns te maken en die vond ik nog niet half zo mooi als deze. Maar als ik heel eerlijk ben vind ik die laatste foto het leukste van de hele blogpost. Zo fijn om je nichtjes samen met hun met liefde gemaakte knuffel-eenhoorns én hun creatieve tante op de foto te zien staan. Maar ik snap wel dat je je nu afvraagt wat je dit jaar gaat ‘moeten’ bedenken om te maken. Misschien kan je hen stilletjes aan met de magische Harry Potter wereld laten kennismaken door een Mandrake te haken. 😉

  • Charlotte

   Haha, ja, ze zijn al bekend met het fenomeen “Harry Potter”, gezien ook hun ouders fan zijn van de boeken/films. Dus hopelijk kan de oudste binnenkort aan de boeken beginnen 😉
   En merci! 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: