Gemaakt

Line’s tweede verjaardag

Vorige week zondag werd Line, mijn broers jongste, al twee jaar!
Het is ondertussen traditie geworden dat ik voor de verjaardagen van de meisjes iets zelf gemaakt geef en deze verjaardag was niet anders.

Deze keer koos ik voor een patroontje dat al een aantal jaar in mijn favorieten stond, maar dat ik nog nooit maakte, omdat het patroon enkel in 1 maat, namelijk 2 jaar, beschikbaar is. Het gaat over de violet dress van Shelby Dyas.
Ik maakte er echter geen paarse, maar een blauw-roos gestreepte versie van.

Ik vond de versie heel geslaagd, maar toch sloeg te twijfel toe voor de maat. Ik vrees altijd dat mijn breiwerkjes te klein zullen uitvallen, terwijl ze in werkelijkheid bijna altijd te groot zijn. Maar ja, ook hier weer die twijfel. Daarom besloot ik een tweede jurk te breien, iets groter, door de steken in het patroon zelf te herberekenen. Ik maakte de okselrand ook iets mooier door er een ribbelsteek aan toe te voegen. Deze jurk breide ik in 1 kleur, een mooi grasgroen.

Maar zoals gedacht past Line beide jurkjes nog perfect, zelfs met een t-shirt onder! Ze zal er dus nog lang geniet van hebben πŸ˜€

  

Groetjes,
Charlotte


De details
Patroon: Violet dress door Shelby Dyas
Wol: Zeeman Super Soft Baby in licht blauw (59g), donker blauw (28g) en koraalrood (22g) voor het gestreepte jurkje en grasgroen (105g) voor het uni-kleur jurkje
Breinaald: 4mm
Mijn stekenverhouding: 10cmΒ² = 21 steken over 28 rijen
Maat: zoals beschreven voor het gestreepte jurkje en met een opzet van 92 steken voor het groene jurkje
Ravelry project: gestreepte jurk & groene jurk

3 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: