Gemaakt

Lines deken

Ik schreef het gisteren al, maar ik herhaal het graag nog even. Op 23 december werd ik opnieuw tante van een mooi en gezond meisje, dat de mooie naam Line kreeg.
Voor Line Line was, was ze echter gekend onder de bijnaam Totje, wat Amelieke – de nu op één na jongste – zegt/zei tegen een popje. Dus toen ik het dekentje dat ik had gemaakt als geboortegeschenk aan het inpakken was, vond ik Totje veel leuker staan dan “de baby” of zo. Toen haar naam echter bekend was, voegde ik die er toch nog aan toe.

Het dekentje zelf is een volledig eigen probeersel. Ik wou persé een visgraatmotief haken in de diagonaalsteek met snoeperige kleurtjes.

Theoretisch wist ik min of meer hoe ik het gewenste effect kon bereiken, maar om de steek toch wat de oefenen en om het idee al wat uit te testen, maakte ik eerst een testdeken in willekeurige kleurtjes die ik hier had rondslingeren.

Uit deze test leerde ik dat ik de witte verbinding tussen de vierkanten niet echt mooi vond en ik dus ging moeten uitzoeken hoe ik dit kon vermijden. Uiteindelijk boodt een variant van de “join-as-you-go”-methode soelaas. Ik moest er mijn hoofdje bijhouden, maar eenmaal ik de kronkel had, was het vrij eenvoudig en kon ik voor de tv lustig doorhaken.

Mijn keuze voor de kleurtjes vond ik ook geslaagd. Telkens ik er naar kijk wordt ik er blij van. Mijn enige zorg bij het haken was dat ik hoopte dat de baby wel degelijk een meisje ging zijn, want voor een jongetje zouden deze kleuren misschien wat minder passen?

Voor de rand heb ik even getwijfeld om er iets speciaals van te maken, maar uiteindelijk opteerde ik voor een eenvoudige rechte rand in een andere schakering geel. Kwestie van niet te veel af te leiden van het visgraatmotief en de vrolijke kleurtjes.
En hier is hij dan in zijn volle glorie, Lines deken!

Ik ben echt heel blij met het resultaat. Origineel, maar toch duidelijk een babydeken.
En Line werd er meteen ingewikkeld toen ze hem kreeg, dus ik denk dat de mama en papa hem ook heel mooi vinden ^_^

   


De details
Patroon: Eigen creatie met behulp van de diagonaalsteek en de join-as-you-go methode voor vierkanten
Wol: Stylecraft Special DK in Sherbert (66g), Fondant (61g), Spice (31g), Lemon (63g), Citron (36g) en Sunshine voor de rand (36g)
Haaknaald: 4 mm

10 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: