Gebeurd,  Gemaakt

Vanalles en nog wat

Oef, ongelooflijk dat er alweer een grote hap uit november is genomen. Ik heb het gevoel dat ik hier nooit iets anders zeg dan dat de tijd vliegt!

Deze laatste paar weken heb ik al heel veel genoten van de mooie herfstdagen. De mooie kleurtjes maken mij zo blij en roepen ook meteen een gevoel van gezelligheid op. Heerlijk.

IMG_1224   IMG_1225
IMG_1229   IMG_1236

Bovenstaande foto’s werden genomen in de Wolfsputten in Dilbeek. Een uitstapje met het werk. Beviel me pakken beter dan mijn muffe bureau en we hadden ook nog eens veel geluk met het weer!

Het gevoel van gezelligheid die de herfst bij mij oproept, geeft mij ook een grotere goesting in lezen. Lekker gezellig onder een dekentje met een warm drankje. Zalig!

IMG_1267

Ik heb nog een aantal ongelezen boeken in mijn boekenkast staan (en dan negeer ik even de stapels e-books), maar toch blijft het kriebelen om boeken te kopen.

IMG_1269

Al bij al valt het aantal nieuwe aankopen nog mee. Naast de recente Owlcrate kocht ik er maar drie.

En dan wisselde ik ook nog een paar boeken uit met mijn nichtjes, die net als ik grote boekenwurmen zijn.

IMG_1268

Onze smaken lopen vrij gelijk, waardoor we elkaar altijd wel tips weten te geven. En zo nu en dan doen we een ruil, zo hebben we als het ware onze eigen bibliotheek-club 😉

Qua handwerken heb ik geen grote onthullingen te doen. Ik ben met verschillende projectjes bezig of bezig geweest. Het hoofd blijft zoemen en er zijn zo veel dingen die ik wil, maar ik probeer mezelf wat in te tomen, zowel in het beginnen als plannen van nieuwe projecten.

Laatst maakte ik, voor de tweede maal ooit, iets op verzoek voor iemand die geen familie van me is.

Mara 01

Ik vind dat toch spannend, ook al heb je duidelijke richtlijnen, ergens ben ik altijd bang dat het niet zal voldoen. Maar de ontvanger was super blij met haar nieuwe polswarmers, wat mij ook weer blij maakte!

De trein blijft voor mij de plaats waar ik het meeste haak en brei. Mijn treinproject van de laatste maanden is een zomertop die ik in juli al begon, nadat ik het garen er voor kocht in mijn laatste grote aankoop.

Lattice top 01

Tot nu toe is het een vrij eenvoudig breiwerkje, ideaal voor op de trein dus. Het rugpand is bijna af en dan hoef ik enkel nog het voorpand te breien, maar nu de dagen korter en donkerder worden heb ik meer zin om echte winterprojecten te maken. Daarom is dit project een beetje opzij geschoven voor een ander breiwerk.

IMG_1262

Dit wordt een muts naar een patroon geïnspireerd op een muts die Emma Watson droeg in één van de Harry Potter films.
Nu dat ik weet hoe ik een muts kan maken zijn er tal van patronen die ik eens wil proberen. Maar als eerste, een muts voor mezelf, koos ik voor dit patroon omdat ik het er zo elegant vind uitzien. En ja, dat van Harry Potter heeft mijn beslissing toch wel wat beïnvloed 😉

En dat is zo’n beetje wat ik nog met jullie wou delen van deze laatste weken. Hoog tijd nu voor een kopje thee en een hoofdstuk of twee uit mijn huidig boek!

Nog een fijne namiddag!

Groetjes,
Charlotte