Gemaakt

Rood met witte stippen onthuld

Ik heb mijn deadline gehaald! Op Nieuwjaarsdag heb ik Rood met witte Stippen kunnen geven aan ons Emma.
Emma heeft morgen haar allereerste schooldag (ze is 2 en een half). In de namiddag worden de kleintjes wel nog te slapen gelegd op een schapenvelletje en er wordt dan ook aan de ouders gevraagd hun kindje een dekentje mee te geven. En dat stond dan ook op Emma’s kerstlijstje:

Emma's kerstlijstje

Het ‘zelfgemaakt’ stond wel tussen haakjes, maar tante Charlotte ziet dat natuurlijk direct 😉 . En zoals ik eerder zei, ik had meteen een idee!
Mijn schoonzus is nogal fan van de polkadot mode en heeft dan ook heel veel schattige gestipte kledingstukken voor haar dochters. Daarom dacht ik meteen aan een rood met witte stippen deken voor Emma. Bovendien kan Emma super schattig het liedje van de kabouter op de paddestoel zingen en die is ook rood met witte stippen!

Eigenlijk moest ik niet lang denken hoe ik het deken zou aanpakken. In Photoshop maakte ik een klein proefstukje: rode vierkantjes afgewisseld met vierkantjes met witte bollen.

Rood met witte stippen

Voor de uitvoering koos ik voor simpele granny squares en een aangepaste cirkel-naar-vierkant granny. Mijn eerste poging was meteen goed.

RmWS 000

En dan was het gewoon een kwestie van haken, haken en haken om de deadline te halen. Gelukkig vlotte het bijzonder snel. De deadline gaf me vleugels.
Het plan was om een deken van 7 op 9 vierkanten te maken, want ik had slechts 3 bollen van het gekozen rood. Ik dacht dat het deken wel groot genoeg zou zijn, maar dat was het jammer genoeg niet. Een snel bezoek aan de winkel hielp niet, want dat specifiek rood was er niet meer. Dan maar improviseren met een ander kleur: roze.

Roze geen nummer

Uiteindelijk kreeg ik uit mijn 3 bollen rood een rechthoek van 7 op 10. Met het roze maakte ik nog een rand van vierkantjes.
En dan nog de boord, met opnieuw roze maar ook wat wit.

Benieuwd hoe het er uiteindelijk ziet?

RmWS 002

RmWS 003   RmWS 004

Ik ben er wel trots op. In 22 dagen lukte het me om dit deken te maken. Het heeft me geleerd dat niet alles zo lang dient aan te slepen als ik mezelf eens een serieus schop onder mijn gat geef 😉
Het is niet helemaal zoals ik het wou, want ik wou het enkel in rood en wit, maar uiteindelijk vind ik het roze wel een leuke toevoeging.

Emma en de ouders vonden het ook leuk, dus dan ben ik dubbel zo tevreden!
Hopelijk zijn er geen gauwdieven op school, want ik ben vergeten een labeltje op het deken te naaien… De mama ging wel nog een naamlabel bevestigen. En zeg, niemand zal kunnen claimen dat het hun deken is, want ik denk wel dat dit een uniek stuk op Emma’s school zal zijn!

RmWS 005


De details
Patroon: Geïmproviseerd met granny squares en cirkel-naar-vierkant grannies
Wol: Zeeman Royal in diep rood, wit en roze:
Diep rood (29): 300g (= 3 bollen)
Roze (?): 271g (= 2,71 bollen)
Wit (01): 112 g (= 1,12 bollen)
Haaknaald: 4,5 mm
Afmeting: 84cm x 107cm
Haaktijd: 22 dagen

18 Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: