Mee bezig

Iets nieuws, iets moois

Jullie hebben waarschijnlijk al gemerkt dat ik een vrij chaotische haakster ben. Ik kan vol enthousiasme aan een project beginnen en het dan halverwege gewoon vergeten, om het dan een jaar later of zo opnieuw te ontdekken en toch af te werken.
Maar ja, zoals sommigen al opmerkten, het belangrijkste is dat het ooit afgeraakt, niet? En trouwens, dit is een hobby. Zolang ik er maar plezier aan beleef 😉 .

Ik ben voor het ogenblik nog bezig met vier projecten:

  1. een kussensloop naar aanleiding van een gewonnen kussensloop: begonnen in september 2010
  2. Nog een kussensloop geïnspireerd door een prachtige kussensloop gezien op Ravelry. Daarom kocht ik een ganse doos Rico Creative Cotton: begonen in februari 2011
  3. Een tas naar inspiratie van deze mooie tas op Ravelry: begonnen in mei 2011
  4. En dan natuurlijk mijn regenboog granny-stripe. Hier ben ik bezig met de laatste herhaling van strepen. Nog 7 kleurtjes te gaan en dan de rand nog: begonnen in mei 2011

En dan ben ik gisteren toch nog met iets nieuws begonnen. Nog een kussensloop 😉 met een vierkantje dat Something Pretty of “iets moois” genoemd wordt.

Ik was wat aan het rond klikken op Ravelry en zag toen deze:

En deze:

En toen begon het natuurlijk te kriebelen. Zoooooo mooi. Moet ik hebben!! 😆

Dus ik keerde mijn zakken Wibra Nova katoen om, want ik heb er daarvan in verloop van tijd veel te veel bollen van verzameld, want ik wilde alle kleurtjes die ze bij ons hadden en 1 bolletje van elk leek mij nooit genoeg, ook al had ik geen bepaald project voor ogen 🙄 , en nu besloot ik er toch eens iets mee te doen 😀 .

Ik koos er 6 kleurtjes uit. 5 kleurtjes voor de bloemen en een achtergrondkleur.

En begon te haken.

En haken.

En voor ik het wist had ik al 5 vierkantjes af!

Ziet het er nu al niet heel mooi uit? Ik vind van wel. Verrassend eigenlijk, ik had het niet meteen verwacht, want het zijn niet direct zo mijn kleuren.
En de vierkantjes haken echt héél gemakkelijk (hier vind je de beschrijving). Eenmaal je door hebt hoe je de bloemblaadjes moet haken, haken ze bijna zichzelf 😉 . Dus hopelijk zal ik binnen niet afdoenbare tijd toch eens een kussensloop afwerken 😉 .

Groetjes,
Charlotte

12 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: